Despre Mihai Nedelea

toamna

Nascut prin ’76, intr-o dupa-amiaza de Octombrie timpuriu, plin de frunze ce dadeau padurii din apropierea casei parintesti un colorit viu de rosu cu aramiu si verde ros pe margini de-un galben auriu, in perioada cand se turna vinul in butoaie si tuica in pahare, cand gutuile isi lepadau puful si se pregateau de dulceata din borcanele bunica-mii. Eh ce vremuri…

 

Devenit pasionat de fotografie dupa ce am descoperit aparatul de fotografiat SMENA al tatalui meu undeva ascuns, nu prea bine dupa cum a realizat si el mai tarziu, in sertarul de sus al mobilei Ramona din sufrageria casei parintesti.

 

Primele mele fotografii, facute unei fanfare din Norvegia ce defila undeva prin Eforie Nord prin anii ’84-’85  inca imi trezeste amintirea emotiilor intense traite de momentul in care, am incadrat grupul pestrit prin vizorul aparatului si  – click!

 

Cine este astazi Mihai Nedelea? Este omul ce a redescoperit pasiunea pentru fotografie dupa anii de adolescenta in care aparatul SMENA a fost uitat in sertarul de sus al mobilei din sufrageria parintilor, un calator impatimit si doritor intotdeauna sa descopere noi locuri, oameni si traditii, un iubitor de frumos si pe alocuri chiar si de scris.